28.10.2016 13:47

Anastasiou hoopt een effectiever Roda te zien

Roda JC's grote probleem dit seizoen is het maken van doelpunten. De Limburgers scoorden dit seizoen nog maar vijf keer in tien wedstrijden en staan mede door het gebrek aan doelpunten op de laatste plaats in de Eredivisie. Trainer Yannis Anastasiou weet wat de remedie is: het afmaken van kansen.

Het team van Anastasiou gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Twente. Na de zege op Excelsior (0-1) en het gelijkspel tegen ADO Den Haag (1-1) neemt het vertrouwen toe. "We hebben de laatste twee wedstrijden laten zien dat we goed kunnen voetballen. Nu moeten we ervoor zorgen dat we de kansen benutten en goals gaan maken. Dat geeft rust en vertrouwen", aldus Anastasiou in gesprek met het televisiekanaal van Roda JC.

De verrassende nieuwe spits van de club uit Kerkrade is Mitchell Paulissen. Hij is van origine een aanvallende middenvelder of buitenspeler, maar door een gebrek aan betere alternatieven wordt hij door Anastasiou de laatste twee wedstrijden in de spits geplaatst. "Hij is een slimme en beweeglijke speler, die het de tegenstander altijd lastig maakt", zegt de trainer. Paulissen zal ook tegen FC Twente weer als diepste spits beginnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner