29.10.2016 20:00

Bosz herstelt eerste elftal tegen Excelsior

Ajax-aanvaller Kasper Dolberg zet Ajax op voorsprong tegen Feyenoord. De spelers duiken bovenop de jonge aanvaller. (23-10-2016)
Ajax-aanvaller Kasper Dolberg zet Ajax op voorsprong tegen Feyenoord. De spelers duiken bovenop de jonge aanvaller. (23-10-2016)

Peter Bosz heeft na het wisselen van zijn team in de midweekse bekerwedstrijd zijn eerste elftal zo veel mogelijk hersteld. Alleen de geblesseerde Daley Sinkgraven ontbreekt, waardoor Mitchell Dijks de linksback is.

Naast Sinkgraven zit ook Nemanja Gudelj niet bij de wedstrijdselectie. Hij is ziek. Het B-team van Ajax overtuigde in het midweekse bekerduel met Kozakken Boys, maar dat is voor Bosz geen reden om zijn team vrijwillig te wisselen. Spelers als Abdelhak Nouri en Vaclav Černý, die nadrukkelijk aanwezig waren in de 1-6 overwinning, moeten het doen met een plekje op de bank. Amin Younes, Kasper Dolberg en Bertrand Traoré vormen gewoon weer het offensieve trio.

Ook in het team van Excelsior staan weinig opvallende namen. Mitchell van der Gaag heeft gekozen om de defensie van de vorige speelronde, toen Excelsior met 0-2 verloor van PEC Zwolle, weer op te stellen. Milan Massop, die in het bekerduel met Feyenoord mocht meedoen, zit dus weer op de bank. Van der Gaag houdt wel vast aan het middenveld dat hij tegen de stadgenoot opstelde, waardoor Jeffry Fortes aan de aftrap staat. Datzelfde geldt voor Mike van Duinen, die in de aanval de voorkeur krijgt boven Nigel Hasselbaink en Stanley Elbers.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner