29.10.2016 21:49

Pereiro goudhaantje bij winnend PSV

Pereiro juicht nadat hij PSV op 0-1 heeft gezet in het uitduel bij PSV. (29-10-2016)

Vitesse heeft voor de twintigste keer op rij in eigen huis niet weten te winnen van PSV. Ondanks een sterk begin van de Arnhemmers, was het Gastón Pereiro die zaterdagavond de aanvallende intenties van Vitesse de kop indrukte. Diezelfde Pereiro besliste de wedstrijd in de blessuretijd van de tweede helft met zijn tweede van de avond door de 0-2 te scoren.

De Arnhemmers lieten PSV in de eerste tien minuten duidelijk merken dat ze niet van plan waren zich aan te passen aan de Eindhovenaren. Spits Ricky van Wolfswinkel kopte al na drie minuten op doel, maar Remko Pasveer pakte de bal makkelijk. Na het offensief van Vitesse zette PSV voor het eerst in de wedstrijd aan. Een goed bekeken balletje van Ramselaar kwam terecht bij Pereiro. De Uruguayaan kapte rustig zijn directe man uit en prikte de bal in de korte hoek langs Eloy Room: 0-1.

Het doelpunt van PSV zorgde voor meer initiatief van de gasten. Met name Jetro Willems werd, naar mate de wedstrijd vorderde, feller en haalde zo zijn directe man Milot Rashica uit de wedstrijd. Tot grote kansen leidde het echter niet. Door goed optreden van Room kon Luuk de Jong een aantal kansen niet afronden. Vlak voor rust schrikte het uitvak op nadat Steven Bergwijn geblesseerd bleef liggen. De vleugelspeler kwam in botsing met rechtsback Sheran Yeini van Vitesse, waarna Bergwijn ongelukkig terechtkwam op zijn rechterenkel. Na rust keerde Bergwijn wel terug op het veld in Arnhem, maar het ging niet helemaal van harte. Na een klein kwartier moest de jeugdinternational de wedstrijd alsnog staken.

Zijn vervanger, Florian Jozefzoon, zorgde voor meer dreiging uit het kamp van PSV. Samen met de andere invaller Joshua Brenet werd PSV nog een aantal keer gevaarlijk in een verder gezapige tweede helft. Beide teams kwamen er in Arnhem niet aan te pas. Alleen Rashica wist namens Vitesse gevaar te stichten door de bal op de bovenkant van de lat te mikken. In de blessuretijd van de tweede helft was het opnieuw Brenet die via de linkerkant het penaltygebied binnenstormde. De invaller vond de vrijstaande Guardado, die op zijn beurt de bal aflegde naar Pereiro. Oog in oog met doelman Eloy Room maakte de Uruguayaan geen fout. Via de handen van de doelman ging de bal in het net.

Door de zege mag PSV drie broodnodige punten bijschrijven aan het puntentotaal. De Eindhovenaren blijven hierdoor in het spoor van koploper Feyenoord en Ajax. Vitesse laat de kans na om zich in de subtop van de Eredivisie te settelen. De nederlaag zorgt ervoor dat de Arnhemmers op de zevende plaats blijven staan. De achterstand op nummer vijf FC Twente bedraagt na vanavond drie punten. Concurrenten SC Heerenveen, AZ en FC Utrecht komen morgen pas in actie.

Door: Maarten Elst