30.10.2016 09:44

Janssen blij met vertrouwen en eerste treffer

Vincent Janssen schreeuwt het uit na zijn eerste treffer in de Premier League. De spits van Tottenham Hotspur benut een strafschop tegen Leicester City. (29-10-2016)

Grote opluchting bij Vincent Janssen, nu hij zijn eerste doelpunt in de Premier League heeft gemaakt. De spits van Tottenham Hotspur moest er lang op wachten, maar benutte zaterdagmiddag een strafschop in het thuisduel met Leicester City (1-1).

Janssen werd vlak voor het einde van de eerste helft neergehaald door Leicester-verdediger Robert Huth, maar kende geen twijfels: hij ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen. Doelman Kasper Smeichel was kansloos na het harde schot recht door het midden. "Lekker dat ik hem eindelijk binnen heb", vertelde de Janssen na afloop in gesprek met Ziggo Sport.

De oud-spits van AZ moest lang wachten op zijn eerste doelpunt in competitieverband, maar kreeg veel vertrouwen van Mauricio Pochettino. "Daar ben ik heel blij mee. Hij zegt tegen me dat ik rustig kan wennen aan het niveau. Natuurlijk moet ik er staan, maar ik krijg de tijd. Ik wil gewoon op deze weg doorgaan." In de tweede helft was Janssen tweemaal dicht bij een treffer, maar het bleef bij een 1-1 eindstand. "Ik had een beetje pech. Een vrije trap ging net naast."