30.10.2016 10:13

Padt: "Moet die bal gewoon over doel tikken"

Sergio Padt druipt teleurgesteld af. FC Groningen gaat onderuit tegen FC Utrecht en is uitgeschakeld in het bekertoernooi. (26-10-2016)
Sergio Padt druipt teleurgesteld af. FC Groningen gaat onderuit tegen FC Utrecht en is uitgeschakeld in het bekertoernooi. (26-10-2016)

Sergio Padt baalt van zichzelf en van een nieuwe nederlaag voor FC Groningen. De ploeg van trainer Ernest Faber ging met 2-1 onderuit tegen Willem II en de doelman ging bij de tweede treffer van de Tilburgers niet vrijuit.

FC Groningen leek vorige week uit het sportieve dal van de slechte competitiestart te kruipen. Toen won het team van Faber overtuigend van AZ (2-0), maar deze week volgde de bekeruitschakeling tegen FC Utrecht (1-0) en een pijnlijke nederlaag in het duel met Willem II. Over de tweede treffer van de Tilburgers was na afloop discussie: doelman Padt zou gehinderd zijn en kon het doelpunt daardoor niet voorkomen.

De sluitpost wilde na afloop niet de schuld leggen bij de scheidsrechter. "Ik hou er niet zo van om over de scheidsrechter te praten. Met mijn lengte van 1.97 meter moet ik de bal over het doel tikken", vertelde de keeper na afloop tegenover de NOS. Padt verwerkte een voorzet van Willem II niet goed en de bal werd daarna simpel binnengekopt door Bartholomew Ogbeche.

"Sowieso was het vandaag onvoldoende. Tegen AZ zag het er allemaal goed uit en durfden we te voetballen. Maar dat hebben we vandaag niet laten zien en dan verlies je ook gewoon", aldus de doelman van FC Groningen. Door de nederlaag tegen Willem II is de ploeg van Faber weer onder de nacompetitiestreep komen te staan. De Groningers hebben na elf speelronden slechts negen punten. Alleen Roda JC en Go Ahead Eagles doen het met acht punten nog iets slechter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner