30.10.2016 10:50

Elia wil basisplaats heroveren bij Feyenoord

Danilo Pantić (l.) moet trucjes uithalen om te voorkomen dat Eljero Elia (r.) balbezit verovert voor Feyenoord. (26-10-2016)
Danilo Pantić (l.) moet trucjes uithalen om te voorkomen dat Eljero Elia (r.) balbezit verovert voor Feyenoord. (26-10-2016)

Eljero Elia hoopt snel weer een basisplaats te veroveren bij Feyenoord. De 29-jarige vleugelaanvaller is volledig hersteld van een schouderblessure en hoopt snel op een kans in de basisopstelling van trainer Giovanni van Bronckhorst. Volgens Elia verdient hij dat ook wel.

Elia stond twee maanden aan de kant met een hardnekkige schouderblessure, maar daar heeft hij nu geen enkele last meer van. "Ik kan mijn dochters optillen, trainen, autorijden. Alles wat ik wil eigenlijk", vertelt de vleugelaanvaller van Feyenoord in gesprek met de NOS. "Normaal staan er drie maanden voor het herstel van zo'n operatie. Ik heb er twee maanden over gedaan."

De aanvaller raakte dit seizoen al snel geblesseerd en miste daardoor een aantal mooie affiches. Elia zat zich regelmatig te verbijten op de tribunes van De Kuip. Vooral in het thuisduel met Manchester United had hij graag willen spelen. "Als voetballer wil je altijd grote wedstrijden spelen. Dan kan je laten zien wat voor kaliber je bent. Op het hoogste platform spelen. Daar leef je voor."

Dat Elia nu na zijn blessure terugkeert in de basis is geen vanzelfsprekendheid. Van Bronckhorst kan kiezen uit veel spelers. De oefenmeester heeft met Bilal Basaçikoglu, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Elia vier opties voor de twee beschikbare posities op de vleugel. "Ik moet het nu laten zien op trainingen", stelt Elia. "In wedstrijden moet ik beslissend zijn. Ik voel mezelf nu honderd procent fit. Of een fitte Elia in de basis hoort? Ik vind van wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner