30.10.2016 10:59

Pröpper: "Crisis werd ons vooral aangepraat"

Davy Pröpper heeft een basisplaats in het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)
Davy Pröpper heeft een basisplaats in het Champions League-duel tussen Bayern München en PSV. (19-10-2016)

Het was de laatste tijd onrustig bij PSV. De sportieve prestaties van de Eindhovenaren laten dit seizoen nog te wensen over, maar tegen Vitesse werd er wel gewonnen (0-2). Volgens Davy Pröpper is er nooit sprake geweest van een crisis.

PSV werd deze week op pijnlijke wijze uitgeschakeld in het bekertoernooi door Sparta Rotterdam (3-1), maar revancheerde zich daar zaterdagavond van tegen Vitesse. Het duel in het Gelredome werd in Eindhovens voordeel beslist door Gastón Pereiro. De aanvaller was twee keer trefzeker en bezorgde de ploeg van trainer Phillip Cocu een broodnodige zege.

Pröpper was na afloop bij met de drie punten, maar stelt wel dat er geen sprake was van paniek bij PSV. "We hadden één duel gewonnen van de laatste zes, dan staat er wel wat druk op. We moesten winnen", liet Pröpper na afloop van de wedstrijd weten aan Omroep Brabant. "De crisis werd ons vooral aangepraat van buitenaf. Alleen Sparta-uit hebben we echt ondermaats gespeeld."

Ploeggenoot Bart Ramselaar was blij dat PSV de nare smaak van de bekeruitschakeling enigszins weg kon spoelen. "Het was belangrijk voor ons, na Sparta hebben we ons toch gerevancheerd. We hebben een mooi resultaat behaald". Lang kan de ploeg van Cocu echter niet genieten van de zege: dinsdag komt Bayern München op bezoek in Eindhoven. "Gelukkig hebben we nu twee keer op rij in de competitie gewonnen. We gaan met een goed gevoel richting het duel met Bayern. Hopen op een mooi resultaat", aldus Ramselaar. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner