30.10.2016 14:14

Castro pakte met hulp van Armenteros penalty

Bram Castro moest zaterdagavond twee keer de bal uit het net vissen, maar groeide toch uit tot de held van Heracles Almelo. In de laatste minuut van de wedstrijd keerde de doelman een strafschop van Thomas Verhaar, waardoor de Heraclieden een punt aan het duel overhielden.

De Belgische keeper van Heracles vertelt aan TC/Tubantia dat hij van tevoren geen beelden had gezien van vorige strafschoppen van Verhaar. "Het was dus een kwestie van zo lang mogelijk blijven staan. Gelukkig pakte dat goed uit", aldus Castro die een beetje hulp kreeg van Samuel Armenteros. De spits probeerde Verhaar zenuwachtig te maken en fluisterde de penaltynemer onder meer in dat hij niet naar het publiek moest kijken.

Ondanks dat Castro in de slotfase een punt redde voor zijn team, is hij niet helemaal tevreden met het restultaat. "Een dubbel gevoel", vertelt Castro. "Als je tien minuten voor tijd op 2-1 komt en het een minuut later alweer 2-2 staat, is dat natuurlijk complete ontgoocheling. En vervolgens moeten we nog van geluk spreken dat het daar in de blessuretijd bij blijft."