30.10.2016 14:50

Van Persie wilde gouden schaal in Istanbul

Robin van Persie draagt de aanvoerdersband tijdens het oefenduel tussen Nederland en de Verenigde Staten. (05-06-2015)
Robin van Persie draagt de aanvoerdersband tijdens het oefenduel tussen Nederland en de Verenigde Staten. (05-06-2015)

Robin van Persie heeft de gouden schaal, voor zijn honderdste interland, opgestuurd gekregen naar Istanbul. Dat is in goed overleg gegaan met de KNVB, meldt de bond in een verklaring op de website.

"Nadat de schaal voor Van Persie klaar was, heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de selectie van het Nederlands elftal", start de verklaring van de KNVB. "Aangezien hij de schaal graag wilde hebben en de KNVB die wens wilde inwilligen, is in goede harmonie afgesproken dat hij de schaal thuis in Istanbul zou krijgen."

Het was ook mogelijk dat Van Persie de schaal zou ontvangen bij een wedstrijd van Oranje in een vol stadion, zonder dat hij daarbij geselecteerd was, maar de bond besloot dat niet te doen. "Dat zou de schijn kunnen wekken dat zijn loopbaan als international erop zou zitten." Afgelopen week ontstond er ophef omdat Van Persie de schaal opgestuurd zou krijgen, iets wat sommige mensen respectloos vonden richting de spits.

Van Persie speelde op 10 oktober 2015, in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan (1-2 winst), zijn honderdste interland. Een aantal dagen later, tegen Tsjechië, speelde de aanvaller voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner