30.10.2016 17:35

Lazio en Milan winnen, AS Roma speelt gelijk

Vlak voor rust zet Carlos Bacca AC Milan op 1-0 tegen Lazio. (20-09-2016)

Door een slimme vrije trap van Giacomo Bonaventura heeft AC Milan met 1-0 in eigen huis gewonnen van Pescara Calcio. Die goal viel in de tweede helft, nadat M'Baye Niang in het eerste bedrijf de lat had geraakt.

Ook Lazio Roma wist de punten in eigen huis te houden. De ploeg van van onder meer Wesley Hoedt, die negentig minuten meedeed, won met 2-1 van Sassuolo Calcio. Alle doelpunten vielen na de onderbreking. Binnen tien minuten na rust scoorden Senad Lulić en Ciro Immobile namens de thuisploeg. Twee minuten later scoorde Gregoire Defrel namens Sassuolo de 2-1, maar daar bleef het bij. Timo Letschert en Stefan de Vrij ontbraken wegens blessures, terwijl Ricardo Kishna de hele wedstrijd op de bank bleef.

AS Roma kwam op bezoek bij Empoli FC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Łukasz Skorupski, doelman van de thuisploeg en verhuurd door AS Roma, was de grote man bij Empoli. Hij hield in de beginfase een knappe kopbal van Edin Džeko tegen en hield ook daarna Mohamed Salah van scoren af.

Door deze resultaten blijft AS Roma op de tweede plaats staan, al is de achterstand op Juventus opgelopen tot vier punten. Bovendien zag het AC Milan en Lazio Roma, de nummer drie en vier van de Serie A, tot respectievelijk één en twee punten naderen.