30.10.2016 20:48

Jans: "Wij hadden meer recht op de zege"

PEC Zwolle wist de IJsselderby met Go Ahead Eagles te winnen: 3-1. De Zwollenaren beslisten pas vlak voor tijd de enerverende wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar trainer Ron Jans vond de zege wel verdiend.

In de openingsfase ging het spel op en neer. Queensy Menig maakte al na twee minuten de openingsgoal, maar het had ook zomaar gekund dat Go Ahead Eagles op voorsprong kwam. "Na twintig seconden kreeg Ritzmaier al op de elf meter een kans. Iets meer dan een halve minuut later maken wij een geweldige goal en een bal op de lat. Het begin van de wedstrijd was spectaculair", aldus Jans in gesprek met de NOS.

Na de snelle treffer van Menig, zocht PEC veelvuldig de razendsnelle aanvaller. De lange bal werd al in een vroeg stadium gehanteerd. "Als je dat steeds doet, wordt het heel voorspelbaar. Middenvelders kunnen ook niet bijsluiten en afstanden worden heel lang. Dan sloop je Menig ook. Je moet wel de momenten kiezen om hem aan te spelen. We speelden ver uit elkaar en dan kan je weer geen druk zetten, wat we wel wilden."

"Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen. Maar ook deze wedstrijden zijn er weer momenten dat het spannend is. Een resultaat was voor Go Ahead zeker niet uitgesloten, maar ik vind dat wij meer recht hadden op de overwinning."

PEC was lang de hekkensluiter, maar heeft de weg naar boven ingezet. De ploeg van trainer Jans pakte tien punten uit de laatste vier wedstrijden, waardoor de club keurig in de middenmoot staat. "Wij zijn helemaal niet definitief weg onderin. Ik zie echt een stijgende lijn, maar ook nog zoveel ruimte om te verbeteren. Dit jonge team heeft laten zien dat ze kunnen knokken, maar we kunnen ook heel goed voetballen. Daar willen we nog meer naartoe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner