30.10.2016 21:50

Conte ziet vertrouwen toenemen bij Chelsea

Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen aan zijn ploeg. (15-10-2016)
Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen aan zijn ploeg. (15-10-2016)

Na een moeizame start heeft Chelsea de weg omhoog ingeslagen. Zondagavond werd ook Southampton verslagen (2-0), waardoor de ploeg van manager Antonio Conte nog maar één punt verwijderd is van de koplopers.

De positie van Conte stond na wat mindere resultaten onder druk, maar Chelsea won de laatste vier Premier League-wedstrijden. Bij die overwinningen werd geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd en het lijkt erop dat Conte de ploeg op de rit heeft.

"We hebben nu vier wedstrijden op rij een clean sheet. Onze zelfvertrouwen is aan het toenemen. Ik zie elke dag hoe de ploeg werkt en dit verdienen ze echt. Het is belangrijk dat we deze resultaten boeken, zodat de spelers vertrouwen krijgen in de werkwijze. We weten ook dat er nog een lange weg is, maar het is belangrijk dat we blijven verbeteren", aldus de Italiaanse manager op de persconferentie.

Chelsea is door de sterke reeks weer helemaal terug in de titelrace. Koplopers Manchester City, Arsenal en Liverpool staan maar op één punt voorsprong. "Ik zie wedstrijd na wedstrijd weer positieve punten. Ik weet dat we nog veel kunnen verbeteren. We moeten zo door blijven gaan en niet naar de ranglijst kijken. Er moeten nog veel wedstrijden gespeeld worden. Na de eerste seizoenshelft kunnen we kijken of we kunnen meestrijden om de titel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner