31.10.2016 20:20

Götze verwacht wederom veel van Dortmund

In Duitsland lijkt de titelstrijd alweer beslist in het voordeel van Bayern München, maar in Europa is Borussia Dortmund bezig aan een sterke reeks. De ploeg was enkele jaren geleden finalist, Mario Götze heeft vertrouwen in nieuw succes voor zijn ploeg.

De middenvelder speelde in het seizoen 2011/2012 bijna alles voor Borussia Dortmund, maar de finale tegen Bayern München miste hij met een blessure. Na dat seizoen maakte Götze de pikante overstap naar Beieren, maar zijn avontuur bij Der Rekordmeister werd geen succes. Inmiddels is Götze weer terug en wordt er weer gekeken naar de florissante tijden in Dortmund.

"Dat was lang geleden", kijkt Götze op de website van de UEFA terug op de succesvolle Champions League-campagne van Borussia Dortmund. In een sterke groep, met Ajax, Manchester City en Real Madrid als tegenstanders, wisten de Duitsers door te stoten, in de knock-outfase ging het de ploeg ook uitstekend af. Borussia Dortmund is ook dit seizoen weer dicht bij succes.

"Ik focus me op de toekomst, dit Champions League-seizoen. We zijn een jong, maar erg sterk team", vindt Götze. "We hebben de potentie en een geweldige spirit. We werken goed samen, maar hebben persoonlijk ook grote ambities. Dat is één van de belangrijkste dingen in het voetbal." Borussia Dortmund heeft aan een winstpartij op Sporting CP al genoeg aan een ticker voor de volgende ronde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner