01.11.2016 13:53

Van der Vaart: "Heiko verdient meer krediet"

Heiko Westermann zit opnieuw op de bank bij Ajax. De routinier verbijt zich zichtbaar over zijn gebrek aan speeltijd. (18-09-2016)
Heiko Westermann zit opnieuw op de bank bij Ajax. De routinier verbijt zich zichtbaar over zijn gebrek aan speeltijd. (18-09-2016)

Rafael van der Vaart neemt het op voor zijn voormalig ploeggenoot Heiko Westermann. De Duitse verdediger is op een zijspoor beland bij Ajax, maar volgens Van der Vaart is dat niet terecht. De middenvelder van FC Midtjylland deed afgelopen zomer een goed woordje voor Westermann.

"Voor dat advies mogen ze mij nog best even bedanken", vertelt Van der Vaart met een glimlach aan ELF Voetbal Magazine. "Nee, maar ik vind dat Heiko meer krediet verdient. Hij is geslachtofferd na die ene wedstrijd tegen PAOK, waarin iedereen verschrikkelijk slecht speelde. Ik geef je mee: als Heiko het vertrouwen krijgt heeft Ajax geen betere verdediger dan hij." Van der Vaart en Westermann speelden afgelopen seizoen samen bij het Spaanse Betis Sevilla en in het verleden ook bij HSV.

"Heiko heeft ook een prima lange pass", vervolgt een lovende Van der Vaart. "Maar in Nederland is hij gelijk afgemaakt. Ik vind alleen niet dat je zo'n speler eerst moet halen op die leeftijd om dan vervolgens na negentig minuten te zeggen: 'zoek het maar uit'." Westermann kwam dit seizoen pas twee keer in actie in de Eredivisie. Maandagavond speelde de geroutineerde verdediger nog mee met Jong Ajax in de Jupiler League. Tegen VVV-Venlo werd met 0-4 verloren en Westermann werd in de 62ste minuut gewisseld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner