01.11.2016 14:19

Hofland: "Arjen voelt het moment perfect aan"

Arjen Robben is nog altijd een plaag voor verdedigers en zet hen maar al te vaak te kijk. Kevin Hofland speelde in het verleden samen met de aanvaller van Bayern München en weet hoeveel tijd Robben heeft geïnvesteerd in het verbeteren van zijn spel.

Hofland en Robben speelden tussen 2002 en 2004 samen bij PSV. "Vaak zag je hem na de training richting het doel sprinten met de bal aan zijn voet, naar binnen komen en schieten. Het is bij hem een automatisme geworden. Arjen voelt perfect het moment aan wanneer hij zijn actie moet maken, waardoor je als verdediger vaak toch aan het kortste eind trekt", vertelt Hofland aan Metro. Dinsdagavond neemt de ploeg uit Eindhoven het op tegen Bayern en keert Robben terug in het Philips Stadion.

Als verdediger stond Hofland op de training van PSV vaak tegenover Robben. "Arjen heeft inderdaad meerdere bewegingen in huis. Je kunt als verdediger er niet vanuit gaan dat hij binnendoor komt. Dat zag je twee weken geleden ook wel in het duel met PSV", vervolgt Hofland. "Er waren momenten dat je zag dat een PSV-speler wachtte op de actie binnendoor, maar op die momenten gaf Arjen een steekbal of ging hij buitenom. Hij ziet als geen ander wat een verdediger verwacht en handelt daarna."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner