01.11.2016 22:34

PSV kan storm uit Duitsland niet weerstaan

Na de vierde winstloze wedstrijd op rij is PSV alweer klaar in de Champions League. Ondanks een verdedigende instelling kon de club dinsdagavond het Bayern München van Arjen Robben in eigen huis niet afstoppen: 1-2. De landskampioen van Nederland moet zich nu richten op de derde plek in groep D. Deze eindklassering geeft recht op Europa League-voetbal.

Met vijf verdedigers hoopte PSV het Beierse aanvalsgeweld een halt toe te roepen, maar binnen vier minuten had het 0-2 kunnen staan. Thomas Müller volleerde een voorzet rakelings naast, Robert Lewandowski kopte een voorzet vanaf de zestien op de lat. Het leek een zware avond te worden voor PSV, maar opeens stond het 1-0. Na een vlijmscherpe counter kopte Davy Pröpper op Manuel Neuer, de rebound was echter voor Santiago Arias. De goal had echter nooit mogen tellen, aangezien de Colombiaan dik buitenspel stond op het moment dat Pröpper kopte.

Getergd door het onrecht ging Bayern op zoek naar de gelijkmaker, maar Lewandowski bleef ongelukkig in de afronding. De Poolse goaltjesdief won een duel met Héctor Moreno in de zestien, maar kopte al vallend op de paal naast de debuterende Remko Pasveer. Na ruim een half uur spelen kreeg Lewandowski echter een niet te missen kans. Andrès Guardado maakte op ongelukkige wijze hands in de zestien, de spits faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

In de tweede helft nam PSV weer de verdedigende stellingen in, deze tactiek was de eerste vijftien minuten zeer succesvol. Bayern kwam nauwelijks in de zestien, maar de ploeg was geduldig. Na ruim een uur werd het bijna 1-2, nadat de PSV-verdediging Arturo Vidal over het hoofd zag. De Chileen pegelde in de zestien meteen op doel, maar Pasveer kon keren. De goalie gaf echter een rebound weg aan Müller, die de bal in de korte hoek werkte. Het was echter Moreno die de bal van de doellijn gleed.

Het bleek uitstel van executie voor PSV. Na een combinatie tussen David Alaba en Douglas Costa, die Arjen Robben na een uur spelen verving, vond eerstgenoemde Lewandowski bij de eerste paal, de Pool bleef koel voor zijn tweede van de avond. Bayern speelde de wedstrijd daarna professioneel uit, alhoewel Lewandowski in de slotfase nog voor de derde keer het aluminium raakte, met een geplaatste bal op de lat.

Door de nederlaag tegen Bayern is PSV voor dit seizoen klaar in de Champions League. De Eindhovenaren moeten zich richten op de derde plek. De strijd ligt daar nog helemaal open, omdat FK Rostov in Spanje op het allerlaatste moment van Atlético Madrid verloor: 2-1. PSV en FK Rostov spelen in de laatste groepswedstrijd nog tegen elkaar en maken dan uit wie richting de knock-outfase van de Europa League gaat.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner