02.11.2016 14:00

Mühren adviseert Mühren: "Hard werken"

Arnold Mühren, oud-speler van onder meer Ajax en Manchester United, heeft zijn neefje Robert Mühren, spits van AZ Alkmaar, advies gegeven. De spits fungeert momenteel als 'supersub' bij de Alkmaarders, maar zijn oom denkt dat hij op korte termijn een kans in de basis zal krijgen.

De spits van AZ was tijdens het competitieduel met ADO Den Haag (1-0 winst) trefzeker en ook tegen Vitesse (2-2) was hij belangrijk. De Alkmaarders maakten een 2-0 achterstand ongedaan dankzij twee doelpunten van Mühren. "Mensen willen toch weten hoe dat nou toch kan, dat Rob nog steeds niet mag beginnen", aldus Arnold Mühren tegenover het Algemeen Dagblad.

De oom van de AZ-spits begrijpt ook niet waarom zijn neefje nog geen kans in de basis heeft gekregen. "En dat zeg ik echt niet alleen maar omdat het mijn neefje is. Vorig seizoen had Robert nog Vincent Janssen voor zich. Toen was het niet zo gek dat hij niet aan de bak kwam. Ik heb hem altijd gezegd dat hij rustig moet blijven. Hard werken, dan komt die kans vanzelf. En ook nu hij nog steeds geen basisplaats krijgt: gewoon door blijven trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner