02.11.2016 19:41

Update: Viergever buiten Europese selectie

Nick Viergever (l.) en Hakim Ziyech (r.) zijn dikke vrienden tijdens het competitieduel Ajax - Excelsior (29-10-2016).
Nick Viergever (l.) en Hakim Ziyech (r.) zijn dikke vrienden tijdens het competitieduel Ajax - Excelsior (29-10-2016).

Ajax-trainer Peter Bosz kan donderdagavond mogelijk geen beroep doen op Nick Viergever. De verdediger kampt met een spierblessure en Bosz weet niet of hij risico durft te nemen met de linkspoot.

"Het lijkt niet zo ernstig", zei de coach van Ajax tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Celta de Vigo. "Maar ik ben altijd voorzichtig met spierklachten", aldus Bosz, die wel weer kan beschikken over Daley Sinkgraven. "Hij heeft dinsdag weer voor het eerst met ons getraind en gelukkig heeft hij geen terugslag gekregen."

Ajax pakte in Spanje een punt (2-2) tegen Celta de Vigo. Bosz is van mening dat de Spanjaarden een sterke ploeg op de been kunnen brengen, maar kent tevens de zwaktes van de ploeg. "Celta is een goede ploeg", vervolgt de trainer van de Amsterdammers. "Maar heeft ook wel degelijk zwaktes. De sleutel zal zijn wie het best in zijn spel komt."

Ajax heeft na drie wedstrijden in de Europa League zeven punten.

Update: 02-11-2016: 19:41:

Ajax neemt het donderdagavond zonder Nick Viergever op tegen Celta de Vigo. De mandekker, een vaste kracht sinds Peter Bosz aan het roer staat in Amsterdam, heeft een spierblessure en komt niet in actie in de Europa League.

Bosz roept geen vervanger op voor Viergever, aangezien hij met Jairo Riedewald al een vervanger bij de selectie heeft. Heiko Westermann zit niet bij de achttien namen voor het duel met Celta de Vigo, Daley Sinkgraven en Nemanja Gudelj zijn wel hersteld voor de wedstrijd tegen de Spanjaarden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner