02.11.2016 19:14

Bosz eerlijk: "Ik weet dat Traoré beter kan"

Ajax-aanvaller Bertrand Traoré (r.) probeert vrij te komen van Excelsior-verdediger Danilo Pantić. (29-10-2016)
Ajax-aanvaller Bertrand Traoré (r.) probeert vrij te komen van Excelsior-verdediger Danilo Pantić. (29-10-2016)

Peter Bosz beseft dat Bertrand Traoré niet in de beste vorm van zijn carrière steekt. De Ajax-trainer ziet dat het Afrikaanse talent moeite heeft om zijn kwaliteiten te laten zien in Amsterdam, maar blijft vertrouwen houden in Traoré.

Op de dag voor de Europa League-wedstrijd tegen Celta de Vigo ging Bosz in op de situatie van Traoré. "Met zijn houding is niets mis, maar de vorm is niet goed. Ik weet dat hij veel beter kan, dat heeft hij in zijn beginperiode bij Ajax laten zien. Maar sinds de laatste interlandperiode haalt hij niet meer het niveau van daarvoor. Het is zaak dat hij die zo snel mogelijk weer terug krijgt", beseft Bosz op de persconferentie voor het duel met Celta de Vigo.

De wedstrijd in Amsterdam is cruciaal, aangezien Ajax bij een goed resultaat ontzettend goede zaken doet richting de knock-outfase van het toernooi. Traoré lijkt wederom een belangrijke rol te spelen op rechts, zeker nu zijn concurrent in de vorm van Anwar El Ghazi is teruggezet naar Jong Ajax. "Ik snap dat spelers teleurgesteld zijn als ze niet spelen. Daar moeten ze op een bepaalde manier mee omgaan en El Ghazi heeft dat op de verkeerde manier gedaan", kijkt Bosz terug op het incident op de training.

El Ghazi zou nadat hij te horen kreeg dat hij niet bij de wedstrijdselectie zat voor Ajax - Excelsior Bosz een duw gegeven hebben. De trainer van Ajax stond niet te lang stil bij het incident, hij stipte de stijgende lijn van het Ajax-spel liever aan. "Wij zijn op een bepaalde manier met de ontwikkeling van ons spel bezig. Ik vind dat er een parallel is met hoe we in de Eredivisie spelen. Aan het begin van de competitie waren de resultaten niet goed, maar het voetbal wordt geleidelijk beter en daarmee ook de uitslagen. Over de resultaten hebben we de laatste tijd niet te klagen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner