03.11.2016 10:49

Vormer: "Het was alweer net niet voor ons"

Club Brugge is na vier wedstrijden zo goed als uitgespeeld in Europa. De Belgische topclub veroverde nog geen punt, waardoor overwintering in de Champions League onmogelijk is en instromen in de Europa League ver weg lijkt.

De club uit Brugge ging woensdagavond onderuit tegen FC Porto (1-0). Ruud Vormer, die een vaste klant is op het middenveld van de Belgen, zag weer een kans om punten te pakken verloren gaan. "Het was alweer net niet voor ons. In de tweede helft zat er veel meer beleving in, maar ook in de eerste helft konden we ze pijn doen. Helaas hebben we dat niet gedaan", zegt Vormer aan Q2.

De Nederlandse middenvelder vindt dat zijn team voor rust een penalty verdiende na een Portugeze handsbal, maar scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco wees niet naar de stip. "We speelden een goede tweede helft, maar de ballen gaan er niet in. Het zit niet mee, maar dat hebben we ook aan onszelf te wijten."

Club Brugge heeft nog een geringe kans om derde te worden in Groep G. De achterstand op nummer drie FC Kopenhagen is vijf punten. Binnenkort speelt de Belgische formatie nog tegen Leicester City (uit) en FC Kopenhagen (thuis). Om een kans te maken op de Europa League, zullen de Belgen beide duels moeten winnen.