03.11.2016 15:10

Aubameyang richting tribune na privéreisje

Borussia Dortmund wilde de reden van de straf het liefst geheim houden, maar inmiddels is uitgelekt waarom Pierre-Emerick Aubameyang door zijn club naar de tribune werd verwezen voor het Champions League-duel met Sporting CP.

Het Duitse persbureau DPA vond na snuffelwerk uit dat Aubameyang vlak voor de wedstrijd tegen de Portugese formatie nog een ongeoorloofde uitstap naar Milaan maakte. Trainer Thomas Tuchel kwam erachter en aarzelde niet om Aubameyang buiten zijn wedstrijdselectie te laten.

Naar verluidt is de Afrikaan op maandag naar Italië gereisd met zijn privévliegtuig, om de volgende dag terug te keren voor de training van Borussia Dortmund. Aubameyang verscheen echter te laat op de oefensessie, waarna Tuchel doorvroeg naar de redenen van de spits.

Gevolgen had de beslissing van Tuchel overigens niet. Het was uitgerekend Adrián Ramos, de vervanger van Aubameyang, die tegen Sporting CP voor de enige goal van de wedstrijd zorgde. Aubameyang scoorde dit seizoen al tien keer, waarvan zeven keer in de Bundesliga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner