04.11.2016 09:15

Advocaat zag sterk Fenerbahçe tegen United

Fenerbahçe staat in de groepsfase van de Europa League gedeeld bovenaan vanwege een 2-1 overwinning op Manchester United donderdagavond. Dick Advocaat zag zijn ploeg veel beter zijn dan de Engelse opponent. In de ogen van de Nederlandse coach vergat Fener zelfs om vaker te scoren tegen de formatie van José Mourinho.

Fener staat op dit moment samen met Feyenoord bovenaan in groep A. Beide ploegen staan op zeven punten. "Het maakt altijd veel verschil of je thuis of uit speelt. In Manchester deden we het ook heel goed, maar kregen zij twee strafschoppen in vijf minuten. We wisten na het eerste duel dat zij graag naar binnen komen met de buitenspelers en dat we daardoor de ruimtes moesten sluiten", vertelt Advocaat in de Turkse media.

De Turkse formatie stond al razendsnel op voorsprong, waarna Jeremain Lens voor de verdubbeling zorgde middels een fraaie vrije trap. Wayne Rooney deed nog wat terug voor de statistieken. "Onze aanvallers gaven hun problemen. We hebben het verdedigend gezien goed gedaan en waren bovendien niet bang om de aanval te zoeken. We hebben twee doelpunten gemaakt, maar dat hadden er wel vijf kunnen zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner