04.11.2016 17:05

Hyballa waakt voor overbelasting van Kadıoğlu

NEC-trainer Peter Hyballa bracht in de vorige speelronde halverwege het duel met FC Utrecht Ferdi Kadıoğlu binnen de lijnen. De jonge middenvelder liet zich gelden, maakte de gelijkmaker (1-1) en wist daarmee de aandacht van de Nederlandse pers voor zich te eisen.

De zeventienjarige Kadıoğlu heeft zijn trainer genoeg overtuigd, maar het is nog niet zeker of Hyballa tegen FC Groningen met de jonge middenvelder start. "Ik snap wel dat hij voor de buitenwereld nu sexy is en volop in de schijnwerpers staat. Hij speelde heel goed en hij is een geweldig talent", aldus Hyballa op de clubwebsite van NEC.

"Ik vind niet dat ik tot nu toe voorzichtig ben geweest met Ferdi. Hij mocht zijn debuut al maken op zijn zestiende en ik bracht hem in tegen Utrecht om een verschil te maken, terwijl hij pas net zeventien is. Ik heb heel veel vertrouwen in Ferdi en ik geloof ook dat hij het negentig minuten kan", vervolgt Hyballa.

"Maar we moeten niet vergeten dat hij tijdens de vorige interlandperiode een blessure opliep en daar nog niet honderd procent van hersteld is. We proberen hem goed op te leiden en niet nu al kapot te laten spelen, resulterend in nog veel meer blessures. We hebben voor zaterdag meerdere opties en Ferdi is daar eentje van. Hoe we hem daarin gebruiken, zien we morgen (zaterdag, red.)."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner