05.11.2016 09:54

Faber: "De eerste stap is gezet door NEC"

FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft aanwijzingen tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam (16-07-2016).
FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft aanwijzingen tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam (16-07-2016).

Als trainer van NEC Nijmegen maakte Ernest Faber vorig seizoen een succesvol jaar door. Het lukte Faber bijna om met zijn ploeg te kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. Een tiende plek was het eindresultaat na een bovengemiddeld seizoen voor de Nijmegenaren.

Desondanks was vooral de periode na de winterstop allesbehalve rustig te noemen. Faber besloot uit het technische hart te stappen nadat er een discussie was ontstaan over topscorer Christian Santos. De club wilde hem niet meer laten spelen omdat hij weigerde zijn contract te verlengen. Vervolgens haalde Faber de woede van de fans op zijn hals door vroegtijdig aan te geven na de zomer richting FC Groningen te vertrekken. Faber neemt het zaterdag met Groningen op tegen zijn oud-werkgever.

"Ik heb mooie herinneringen aan NEC. Ik heb er een goed jaar gehad en heb er nog steeds warme contacten. Wat dat betreft zijn het alleen maar positieve herinneringen", vertelt de coach tegenover de NOS. De supporters zagen dat iets anders na zijn beslissing om te vertrekken. "Ik heb heel veel positieve reacties gehad. NEC heeft gereageerd op de vraag van FC Groningen. Ze hadden me ook kunnen laten blijven. De eerste stap is gezet door NEC."

Tegenvallend begin
Het seizoen verloopt vooralsnog tegenvallend voor Faber. Met zijn ploeg is hij terug te vinden op de zestiende positie in de Eredivisie. Moeite met het hogere verwachtingspatroon heeft Faber naar eigen zeggen niet. "Het enige wat lastig is, is dat je nu niet de resultaten hebt bij die verwachtingen. We hebben een mindere start gehad, waardoor je een aardige tik krijgt. Maar ook dat is topsport. Nu kunnen we laten zien wat we waard zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner