05.11.2016 10:45

Mourinho: "Instelling van Zlatan is briljant"

José Mourinho snapt niet dat er in Engeland zoveel kritiek is ontstaan op het spel van Zlatan Ibrahimović. De Zweedse spits van Manchester United staat al een tijdje droog, terwijl hij goed aan het seizoen begon. Mourinho twijfelt niet om de 35-jarige aanvaller te laten staan.

"Hij is heel belangrijk om voor het team. Zlatan creëert veel kansen. Helaas miste hij enkele mogelijkheden in de voorbije wedstrijden, zoals tegen Stoke City, Liverpool, Chelsea en Burnley. In die duels was hij wel fantastisch als je kijkt naar zijn werklust en dynamiek", vertelt de Portugese coach aan The Guardian. "In elke Premier League-wedstrijd is van waarde geweest. Zelf als hij niet scoort, is hij fantastisch. Zijn instelling is zelfs briljant."

"Zlatan is niet bang om zijn verantwoordelijkheid te nemen." United hervat zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Swansea City. Het is niet duidelijk of Mourinho kan beschikken over Paul Pogba, die kampt met een beenblessure. "Het is vreemd dat de overtreding waardoor hij het veld moest verlaten niet werd bestraft met een gele kaart."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner