05.11.2016 11:14

Vreman haalt opgelucht adem na riante zege

Enkele spelers van De Graafschap vieren het vijfde doelpunt tegen Fortuna Sittard met de supporters. (04-11-2016)
Enkele spelers van De Graafschap vieren het vijfde doelpunt tegen Fortuna Sittard met de supporters. (04-11-2016)

Eindelijk had De Graafschap vrijdagavond weer reden tot juichen. Voor eigen publiek waren de Doetinchemmers met 5-0 veel te sterk voor Fortuna Sittard. Uit de vijf voorgaande duels verzamelde de club slechts één punt in de Jupiler League.

Hoofdtrainer Jan Vreman genoot van zijn ploeg tegen Fortuna. Twee weken geleden ging De Graafschap nog in een leeg stadion met 2-4 onderuit tegen Helmond Sport. "De verschillen zijn heel groot. Extreem zelfs. Helmond-thuis was troosteloos. In die wedstrijd hebben we het op momenten absoluut niet goed gedaan. Als je dat vergelijkt met nu. Er was ontzettend veel sfeer in een bijna uitverkocht huis", vertelt Vreman op de website van de Superboeren.

Voornamelijk na rust was De Graafschap op dreef met vier doelpunten. "In de eerste helft kruip je door het oog van de naald, maar bij rust stond het 1-0. Na rust gebeurt er iets, zet je iets hoger druk en dan blijkt en zien we eindelijk dat we toch wat kunnen. We voetbalden op dat moment weer, we durfden weer, de ballen kwamen weer aan. En dan zie je een elftal dat voetbal kan spelen waar mensen van kunnen genieten. We hebben hier lang op gewacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner