05.11.2016 14:59

Ünal verrast ook zichzelf met vele doelpunten

Enes Ünal juicht als hij FC Twente op 1-0 heeft geschoten tegen Vitesse. (25-09-2016)
Enes Ünal juicht als hij FC Twente op 1-0 heeft geschoten tegen Vitesse. (25-09-2016)

Enes Ünal maakt dit seizoen indruk als spits van FC Twente. De huurling van Manchester City was al zeven keer trefzeker en gaf tweemaal een beslissende pass. De Turkse aanvaller voelt zich erg goed in Enschede.

Ünal speelde afgelopen seizoen nog in de Jupiler League bij NAC Breda, maar toont wekelijks aan ook op een hoger niveau zijn doelpunten te kunnen maken. De Turkse spits is blij met zijn goede prestaties en bekent zelf ook verrast te zijn door zijn uitstekende spel. "Ik had niet verwacht zoveel doelpunten te maken", vertelt een bescheiden Ünal in gesprek met de NOS.

In de uitwedstrijd tegen FC Groningen was de spits drie keer trefzeker en zette hij een echte hattrick op het scorebord. De laatste weken wist Ünal het net echter niet te vinden. Tot grote ontevredenheid van de spits zelf. "Ik heb de laatste twee wedstrijden niet gescoord. Ik moet mijn ritme terugvinden en elke week scoren. Ik voel me goed hier in Enschede, het is fijn om voor Twente te spelen."

Zaterdagavond speelt FC Twente een uitwedstrijd tegen landskampioen PSV. Bij de Eindhovenaren staat Luuk de Jong in de spits geposteerd. De aanvoerder van PSV ligt momenteel onder een vergrootglas en presteert dit seizoen nog niet naar behoren. Toch is Ünal lovend over De Jong. "De Jong kan de bal goed bij zich houden. Ik zie hem als een echte teamspeler die hard werkt. Wie er van ons beter is? Dat is niet aan mij om te beantwoorden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner