05.11.2016 15:13

Negredo blikt terug op rampseizoen Valencia

Álvaro Negredo beleefde afgelopen seizoen een moeilijke tijd bij Valencia CF. De Spaanse club eindigde op een teleurstellende twaalfde plaats en ontsloeg trainer Gary Neville na slechts vier maanden. Negredo vond het vertrek van Neville jammer.

De Engelsman werd in december 2015 aangesteld als nieuwe oefenmeester van Valencia, maar een succesverhaal werd het dienstverband van Neville niet. De oud-verdediger van Manchester United maakte bij de Spaanse club zijn debuut als hoofdcoach in het profvoetbal. Maar onder zijn leiding werden slechts elf van de 28 officiële wedstrijden in winst omgezet. De clubleiding van Valencia zette Neville daarom in maart van dit jaar alweer op straat.

Negredo, dit seizoen verhuurd aan Middlesbrough FC, vindt dat Neville op een erg ongelukkig moment instapte bij de Spaanse club. "De situatie was erg moeilijk", laat de spits weten aan ESPN FC. "Er heerste veel spanning tussen de supporters en de technische staf. De kritiek op de club was niet mals. Bovendien werkten de resultaten niet in ons voordeel. Dat is jammer, want Neville was een geweldige gozer en behandelde ons erg goed. Sommige ploeggenoten spraken echter geen Engels en als een vertaler tegen ons praat, komt dat toch wat anders over dan als de manager dat doet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner