05.11.2016 16:15

Mourinho verdedigt Blind na kritiek Scholes

Daley Blind is gefocust tijdens het competitieduel Manchester United - Southampton (19-08-2016).
Daley Blind is gefocust tijdens het competitieduel Manchester United - Southampton (19-08-2016).

Daley Blind kreeg deze week de volle laag van Manchester United-icoon Paul Scholes. De ploeg van manager José Mourinho ging donderdag teleurstellend onderuit tegen Fenerbahçe (2-1). De Portugese oefenmeester neemt het juist op voor Blind.

Ook Marcos Rojo kreeg de volle laag van Scholes, die niet te spreken was over het verdedigingsduo van Manchester United. "Ik heb mijn teams nog nooit met twee linksbacks in het centrum moeten laten spelen", verdedigt Mourinho, die momenteel niet kan beschikken over verdedigers Eric Bailly en Chris Smalling. "Ik kan dus ook niet boos zijn op Blind en Rojo. Ze doen wat ze kunnen. Voor Daley is het als linkspoot aan de rechterkant van het centrum helemaal lastig. Hij is normaal gesproken sterk in de opbouw, maar dat lukt hem nu ook niet."

Dat Mourinho de laatste tijd moet improviseren in zijn verdediging, betekent niet dat hij de defensie de schuld geeft van de matige resultaten van Manchester United. "We moeten ook kijken naar de goals die we níét maken. Soms scoren teams moeizaam vanwege hun spelopvatting of hun gebrek aan agressiviteit en durf, maar dat is bij ons niet het geval. Het ontbreekt onze aanvallers momenteel gewoon aan zelfvertrouwen", laat hij weten aan The Guardian. De ploeg van Mourinho neemt het zondagmiddag op tegen Swansea City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner