05.11.2016 20:25

Beugelsdijk helpt ADO aan bevrijdende zege

Na acht wedstrijden zonder zege is ADO Den Haag erin geslaagd om een wedstrijd winnen. Een doelpunt van Tom Beugelsdijk bleek vrijdagavond genoeg om in een gezapig duel Willem II met 1-0 te verslaan.

Željko Petrović kondigde deze week aan dat hij tegen Willem II alleen maar spelers zou opstellen die veel energie in een wedstrijd steken. Vrijdagavond werd al snel duidelijk dat het gewijzigde ADO Den Haag er niet in slaagde om Willem II het vuur aan de schenen te leggen. Ook de Tilburgers bleken niet bij machte om de tegenstander de wil op te leggen, waardoor er in de eerste helft nauwelijks hoogtepunten vielen te noteren.

De enige echte kans voor rust was voor Mike Havenaar, die na goed doorzetten van Ruben Schaken een opgelegde mogelijkheid kreeg om te scoren. De lange spits van de Hagenaren schoot de bal echter via de hand van doelman Kostas Lamprou op de lat. Édouard Duplan, die geslachtofferd was door Petrović, werd al na een halfuur spelen in het veld gebracht. Hij verving Kevin Janssen, die met een ernstige knieblessure uitviel.

Het begin van de tweede helft was voor ADO Den Haag, dat veel op helft van Willem II speelde, maar weinig kansen creëerde. Na een uur spelen kreeg de thuisploeg toch loon naar werken. Uit een hoekschop van Hector Hevel torende Beugelsdijk boven iedereen uit en kopte hij de 1-0 tegen de touwen. De Hagenaren probeerden na de openingstreffer door te drukken, maar werden op een kans van Duplan na nauwelijks gevaarlijk. Datzelfde gold voor Willem II, dat aanvallend uitermate zwak was.

Het doelpunt van Beugelsdijk bleek na negentig minuten genoeg voor ADO's eerste competitiezege sinds midden augustus. De Hagenaren zijn door de overwinning weer terug in het linkerrijtje, al is de kans groot dat het team van Petrović gedurende de speelronde nog een paar plekken zakt. Willem II bevindt zich op de nog altijd veilige vijftiende plaats, maar kan in het vervolg van het weekend door de onderste drie op de ranglijst worden gepasseerd.

Door: Vincent Houttuin