05.11.2016 22:11

Cocu: "Te weinig spelers op maximaal niveau"

PSV en thuiswedstrijden in de Eredivisie is dit seizoen nog geen succesvolle combinatie. De ploeg speelde er zes in het huidige seizoen, geen enkele keer scoorde PSV meer dan één keer. Phillip Cocu ziet dat zijn spelers het gebruikelijke niveau niet halen.

Zaterdagavond ging het namelijk weer mis voor de regerend landskampioen. FC Twente kwam naar Eindhoven en nam bijna de drie punten mee, het werd uiteindelijk 1-1. Het was al de vierde keer dat PSV tegen puntenverlies aanliep in eigen huis. Cocu concludeerde dat zijn spelers het moeilijk hadden tegen de Tukkers.

"Bij de goal staan we heel slecht te verdedigen. We maken een fout, die straffen zij goed af", kijkt de trainer naar de 0-1 van Enes Ünal. "We hebben niet ons niveau gehaald vandaag. Het niveau qua voetballen was simpelweg te laag. Bij ons acteren er te weinig spelers op het maximale niveau", stelt Cocu op de afsluitende persconferentie. 

De achterstand van PSV op Ajax en Feyenoord kan groter worden, het verschil met de Rotterdammers kan zelfs zeven punten worden. "We gaan door", houdt Cocu vol. "We moeten naar onszelf kijken en ons proberen te verbeteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner