06.11.2016 14:23

Excelsior delft ook in Utrecht het onderspit

De sportieve crisis van Excelsior duurt voort. Zondagmiddag verloren de Rotterdammers voor de zesde keer op rij een wedstrijd in de Eredivisie. Ditmaal was FC Utrecht met 2-1 te sterk voor de Kralingers.

Het publiek in De Galgenwaard werd voor rust niet getrakteerd op een spectaculaire wedstrijd. De passie en strijd ontbrak in het spel van de thuisploeg, waardoor Excelsior eenvoudig overeind bleef. De Rotterdammers gokten op de counter en kregen via Mike van Duinen de eerste kans van de wedstrijd, maar hij slaagde er niet in om een goede voorzet van Khalid Karami te promoveren tot een doelpunt.

Daar stelde FC Utrecht weinig tegenover. Hoewel Giovanni Troupée na een kwartier spelen een aardige kans kreeg, suste het spel van de Domstedelingen het publiek in slaap. Terwijl een deel van de supporters alvast een voorschot op de rust nam door de tribunes te verlaten, werd FC Utrecht plots twee keer gevaarlijk. Eerst raakte Sofyan Amrabat de paal, even later kopte Richairo Živković na een knappe actie van Yassin Ayoub de bal tegen doelman Tom Muyters aan.

Vlak voor rust slaagde FC Utrecht er niet om te scoren, maar aan het begin van de tweede helft was het wel raak voor de thuisploeg. Nacer Barazite behield op de rand van het strafschopgebied het overzicht en passte de bal richting Ayoub, die met een schot in de lange hoek Muyters passeerde. Niet veel later mocht Barazite zelf ook de armen in de lucht steken toen hij met een droge schuiver de 2-0 op het scorebord zette.

Na het doelpunt van Barazite leek de hoop op een goed resultaat verdwenen bij Excelsior. FC Utrecht ging op zoek naar de 3-0 en kwam via Sébastien Haller een aantal keer dicht bij een derde treffer, maar die kwam er niet. Excelsior leek voor het vijfde opeenvolgende duel niet te gaan scoren, maar Stanley Elbers bracht de spanning in de wedstrijd plots terug. Vijf minuten voor tijd maakte de invaller de 2-1, maar het doelpunt kwam te laat voor een Rotterdamse comeback.

Excelsior blijft door de nederlaag steken op tien punten uit twaalf duels en ziet de onderste ploegen met rasse schreden naderen. FC Utrecht keert weer terug in het linkerrijtje en weet voor de derde keer in vier wedstrijden te winnen.

Door: Vincent Houttuin