06.11.2016 17:41

Wijnaldum scoort voor koploper Liverpool

Georginio Wijnaldum schreeuwt het uit als hij zijn eerste doelpunt voor Liverpool maakt. Tegen Watford is hij goed voor de 6-1. (06-11-2016)

Liverpool is na speelronde elf in de Premier League de nieuwe koploper van de competitie. Omdat Manchester City en Arsenal punten verspeelden, was de 6-1 tegen Watford voldoende voor de eerste plek. Georginio Wijnaldum scoorde de laatste goal van Liverpool. Voor Watford speelde Daryl Janmaat de hele wedstrijd, hij maakte bij de 5-0 de eretreffer voor zijn werkgever.

Bij rust stond het op Anfield al 3-0, door doelpunten van Sadio Mané, Coutinho en Emre Can. Na rust hielden de manschappen van Watford even stand, maar Roberto Firmino schoot na een klein uur spelen de vierde treffer achter oud-PSV'er Gomes. Met zijn tweede van de middag maakte Mané het erger voor Watford, waar ook Nordin Amrabat de hele wedstrijd speelde, daarna waren Janmaat en Wijnaldum aan de beurt.

Liverpool staat na elf wedstrijden op 26 punten in de Premier League, Chelsea dat over Everton heen walste, staat tweede op een punt achterstand. Manchester City en Arsenal verzamelden in de eerste elf duels 24 punten, waardoor het wederom ongekend spannend is in de top van Engeland. Wijnaldum kan zich nu opmaken voor de interlandperiode, Janmaat werd niet opgeroepen.