06.11.2016 20:16

Ten Hag tevreden over zijn ploeg na de rust

FC Utrecht won zondagmiddag met minimale cijfers van Excelsior (2-1). Na een doelpuntloze eerste helft, kwam de overwinning tot stand na de rust. Utrecht-trainer Erik ten Hag is dan ook tevreden over het tweede bedrijf.

Excelsior wist in de gehele maand oktober geen enkel doelpunt te maken en Ten Hag dacht dan ook dat er sprake was van onderschatting bij zijn ploeg. "De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Tegen Excelsior, dat vorige week met 1-0 uit van Ajax verloor, is het echt geen vanzelfsprekendheid dat je er wel even overheen gaat."

In nog geen tien minuten tijd kwam Utrecht na rust op een riante 2-0 voorsprong. Yassin Ayoub en Nacer Barazite maakten het verschil. "We speelden na de rust in een veel hoger tempo en zetten vanuit de spitsen meer druk vooruit. Barazite stond in de eerste helft veel te diep. Die lieten we na de rust wat terugzakken, waardoor er twijfel ontstond bij Excelsior. Dan is het geweldig als dat heel snel zo goed uitpakt."

Utrecht was bezig aan een goede reeks met tien punten uit vier duels, maar de opmars wordt voorlopig gestuit door de interlandbreak. Ten Hag kijkt zeer tevreden terug op de ontwikkeling die zijn ploeg de afgelopen weken doormaakte. "Aan hoe we speelden na de rust, zag je de groei van de ploeg. Het was sprankelend. We zijn inmiddels in staat grote fases van wedstrijden te domineren en controleren. We zijn op de goede weg", besluit de 46-jarige trainer op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner