06.11.2016 21:12

Dirk Kuyt: "Hier is geen enkel excuus voor"

Dirk Kuyt (l.) moet zijn voetbalkwaliteiten gebruiken om Joey Suk van het lijf te houden tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (06-11-2016)
Dirk Kuyt (l.) moet zijn voetbalkwaliteiten gebruiken om Joey Suk van het lijf te houden tijdens Go Ahead Eagles - Feyenoord. (06-11-2016)

Een slap Feyenoord ging zondagmiddag op bezoek bij Go Ahead Eagles onderuit (1-0). Dirk Kuyt, aanvoerder van de Rotterdammers, was zeer ontevreden over het optreden van Feyenoord.

Go Ahead Eagles kwam al voor rust op voorsprong, maar Feyenoord was niet bij machte om de wedstrijd om te draaien. "Het was gewoon absoluut niet voldoende vandaag", begint Kuyt tegenover FOX Sports. "We doen onszelf zo te kort als we op deze manier spelen. Daar is geen enkel excuus voor."

Feyenoord kende moeilijke voorbereiding op het duel, door het overlijden van de moeder van Tonny Vilhena. De gehele selectie was vrijdag bij de begrafenis, maar Kuyt wil zich daar niet achter verschuilen. "Je kan er van alles bij verzinnen, maar we waren gewoon fit genoeg om hier een prestatie neer te zetten. De handelingssnelheid was veel en veel te laag en het baltempo had veel hoger gemoeten. Natuurlijk hadden we pech dat een doelpunt van ons werd afgekeurd terwijl het geen hands was. Maar ondanks dat hadden we moeten winnen."

De riante voorsprong van Feyenoord op de achtervolgers begint te slinken. De voorsprong op Ajax bedraagt nog twee punten. Volgende week komt PEC Zwolle op bezoek in De Kuip.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner