06.11.2016 21:34

Mourinho: "Nooit zorgen gemaakt om Zlatan"

De druk op Zlatan Ibrahimović en Manchester United nam toe, maar na de 3-1 zege op Swansea City heeft de club weer wat lucht. Manager José Mourinho heeft altijd vertrouwen gehouden in zijn ploeg en in Zlatan.

Manchester United won in september voor het laatst een competitiewedstrijd, maar aan die dramatische reeks kwam zondagmiddag een einde. Nieuwelingen Pogba en Ibrahimović leidden hun ploeg naar de zege op Swansea.

Het laatste doelpunt van Ibrahimović dateerde van 10 september. De Zweed kreeg veel kritiek, maar manager Mourinho lag nooit wakker van zijn niet-scorende spits. "Ik maakte me nooit zorgen om Zlatan. Hij doet geweldig werk voor het team. Dat hij geen doelpunten maakte, was maar een periode. Met twee doelpunten is aan die periode een einde gekomen."

Ook over de teamprestatie was de Portugese manager zeer te spreken. United had weinig moeite om van Swansea te winnen. "We speelden een hele goede wedstrijd. Met ons balbezit controleerden we de wedstrijd, waardoor zij in de eerste helft geen schot op doel hadden. We maakten drie doelpunten, maar dat hadden er meer kunnen zijn", aldus Mourinho in gesprek met de BBC.

Door de zege klimt United naar de zesde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper en stadsgenoot Manchester City bedraagt acht punten, waardoor een overwinning meer dan welkom was. "We hadden deze punten nodig nadat we er vorige week tegen Burnley twee verloren. Dit was de beste manier om te eindigen voor de interlandbreak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner