07.11.2016 12:30

Speler van de Week: Brahim Darri

Brahim Darri had afgelopen weekend geen extra motivatiespeech nodig om het beste in zichzelf naar boven te halen. De aanvaller was er namelijk al op gebrand om zijn voormalig werkgever hun ongelijk te bewijzen. Met een 7.5 is de aanvaller van Heracles Almelo onze Speler van de Week

Sinds augustus had Heracles al niet meer gewonnen in de Eredivisie en de algemene opvatting was dat ze ook op bezoek bij Vitesse daar niet in zouden slagen. Brahim Darri bracht daar echter verandering in. Hij zag zijn ploeg na een klein uur spelen nog op achterstand komen door een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel, maar trok vier minuten later de stand gelijk met een prachtig afstandsschot. Samuel Armenteros klaarde de klus met een benutte strafschop.

Oud-werkgever
Voor Darri was er veel aan gelegen om zich uitgerekend afgelopen weekend te laten zien. Op jonge leeftijd maakte de voorhoedespeler de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse. Voor die club maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. Maar verder dan vijf officiële wedstrijden kwam Darri niet, waarna hij via De Graafschap bij Heracles terechtkwam. Ook in Almelo is hij lang niet altijd basisspeler, maar pakt hij wel de nodige speelminuten. Het vertrouwen van trainer John Stegeman werd tegen Vitesse dubbel en dwars terugbetaald.

Statistieken
Ook op basis van de statistieken was Darri de grote uitblinker in de Gelredome. In totaal kwam hij tot zes schoten in Arnhem, waarvan eentje precies in de kruising viel. Vier van zijn pogingen waren tussen de palen gericht. Daarnaast produceerde de vleugelspeler zes succesvolle dribbels waarmee hij zijn tegenstander op het verkeerde been zette. Ook in verdedigend opzicht voldeed Darri aan zijn taken en  met 47 balcontacten was hij veel betrokken voor een vleugelspeler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner