08.11.2016 11:31

Nachtmerrie ADO-speler Jansen komt uit

Anouar Kali (r.) legt een stevige tackle om de bal te ontfutselen van Kevin Jansen (l.). (05-11-2016)
Anouar Kali (r.) legt een stevige tackle om de bal te ontfutselen van Kevin Jansen (l.). (05-11-2016)

De nachtmerrie van Kevin Jansen is uitgekomen. De middenvelder van ADO Den Haag vreesde voor een zware knieblessure en zijn voorgevoel is uitgekomen. Jansen heeft zijn voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd.

Jansen moest zich tijdens het competitieduel met Willem II (1-0 overwinning) na 32 minuten laten vervangen. De middenvelder had een slecht voorgevoel. "Het ziet er niet goed uit", zei de middenvelder tegenover ADO TV. "Het is waarschijnlijk mijn kruisband. Verschrikkelijk… Ik kwam thuis en ik zei: 'Gun me dan een gebroken enkel'. Maar waarschijnlijk weer voor de tweede keer de kruisband. Laten we hopen dat het meevalt. Je weet niet wat er op de MRI te zien is, maar het lijkt niet best."

ADO Den Haag bevestigde dinsdagochtend dat het om de kruisband van Jansen gaat. "Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Jansen de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd en dat ook de meniscus kapot is. Het herstel vergt zes tot negen maanden. Dat betekent dat de middenvelder zich moet gaan richten op volgend seizoen", aldus ADO Den Haag in een statement op de officiële clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner