09.11.2016 16:52

Fosu-Mensah heeft mooie anekdote over Blind

Timothy Fosu-Mensah maakt speelminuten tijdens het oefenduel Wigan Athletic - Manchester United (16-07-2016).
Timothy Fosu-Mensah maakt speelminuten tijdens het oefenduel Wigan Athletic - Manchester United (16-07-2016).

De achttienjarige Timothy Fosu-Mensah is tegenwoordig ploeggenoot van Daley Blind bij Manchester United, maar de verdediger annex middenvelder kwam in de jeugdopleiding van Ajax al in aanraking met Blind.

"Toen ik 14 was, vroegen we spelers van het eerste elftal om hun schoenen en ik vroeg om die van Daley", blikt Fosu-Mensah, die tijdens het huidige seizoen vier keer speeltijd kreeg van Manchester United-trainer José Mourinho, terug samen met Inside United. "Zijn voeten waren zo klein en die van mij waren al veel groter! Ik heb ze wel gehouden hoor", lacht Fosu-Mensah.

"Ik weet nog dat ik naar Daley keek toen hij in het tweede speelde", vervolgt Fosu-Mensah zijn verhaal. "Ik denk dat ik toen 14 was. Hij werd later aan FC Groningen verhuurd en daarna was ik vaak ballenjongen en zag ik hem van dichtbij. Hij was linksback, dus ik stond dichtbij hem en ik kon zien dat hij een goede speler was."

Fosu-Mensah debuteerde vorig seizoen onder Louis van Gaal in de hoofdmacht van The Red Devils. Hij kwam vorig seizoen tot acht competitiewedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner