10.11.2016 12:23

Faber over Hateboer: "Respecteer zijn keuze"

Ernest Faber stuurt zijn team naar voren tijdens FC Groningen - Heracles Almelo. (24-09-2016)
Ernest Faber stuurt zijn team naar voren tijdens FC Groningen - Heracles Almelo. (24-09-2016)

Hans Hateboer liet onlangs weten zijn aflopende verbintenis bij FC Groningen niet te willen verlengen. FC Groningen-trainer Ernest Faber respecteert zijn keuze en is niet van plan om de verdediger op de bank te zetten.

"Hij is een goede rechtsback, met heel veel energie", aldus de coach tegenover FOX Sports. "Daar zijn er niet zoveel van. Dus wat dat betreft had ik hem er graag bijgehouden. Maar zoiets kan gebeuren in het voetbal, ik respecteer zijn keuze. Ik hoef spelers niet te overtuigen, zij bepalen de keuze. Voor mij heeft het geen gevolgen. Ik ga over de opstelling en kijk naar hoe er getraind wordt en naar de teamprestatie. Wie het dan is, maakt niet uit."

Faber wil overigens dat zijn ploeg meedogenlozer gaat voetballen. De trainer zag tijdens het oefenduel met SC Cambuur (2-2) weer ruimte voor verbetering. "Dat geldt zowel aanvallend als verdedigend. Dan hebben wij kwaliteit genoeg om heel snel omhoog te kunnen kijken. Tegen Cambuur kregen we na een paar minuten een doelpunt tegen, terwijl er niets aan de hand was. We moeten ook zakelijker zijn in het afmaken. Dat is de laatste stap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner