10.11.2016 20:21

Real Madrid informeerde naar komst Neymar

Neymar is gefocust tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo La Coruña (15-10-2016).
Neymar is gefocust tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo La Coruña (15-10-2016).

Neymar verlengde onlangs zijn contract bij FC Barcelona tot de zomer van 2021, maar had over interesse van andere clubs niet te klagen. De Braziliaanse aanvaller stond zelfs in de belangstelling van aartsrivaal Real Madrid.

"Madrid toonde interesse via tussenpersonen", beweert de vader van Neymar in gesprek met het Spaanse El Mundo Deportivo. Alle geïnteresseerde clubs werden echter afgeschrikt door het hoge prijskaartje van de aanvaller. "Ik heb iedereen hetzelfde verteld: de clausule van 190 miljoen euro moet betaald worden, plus de belastingen die daar overheen komen. Dit komt met elkaar uiteindelijk neer op 430 miljoen euro."

Volgens Neymar's vader waren er verschillende clubs geïnteresseerd in zijn zoon. "De aanbiedingen hebben hem niet bereikt. Die kwamen bij mij. Ik wist wat hij wilde en dat was blijven bij Barcelona. Ik heb veel mensen op mijn kantoor in Barcelona gehad. Sommigen kwamen om te vragen of hij toekomst bij een andere club had. Ik ben hier duidelijk in: om hem te halen, moet een club proberen zijn geluk af te pakken."

Neymar verlengde half oktober zijn tot 2018 lopende contract met drie jaar. Geïnteresseerde clubs zullen diep in de buidel moeten tasten voor een transfer van de aanvaller: Neymar heeft tot 2019 een clausule van liefst tweehonderd miljoen in zijn contract staan. De rechtspoot maakte in 2013 de overstap van FC Santos naar FC Barcelona. De club uit Catalonië betaalde zo'n negentig miljoen euro voor de Braziliaan, die ook in de Primera División uiterst trefzeker bleek. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner