11.11.2016 16:50

Gepasseerde Mauk baalt van situatie bij NEC

Met hoge verwachtingen maakte Stefan Mauk deze zomer de overstap van Adelaide United naar NEC. De Australische middenvelder werd voorafgaand aan het seizoen beschouwd als een potentiële basisklant, maar Mauk speelde nog maar 45 minuten in de Eredivisie.

Mauk startte tegen PEC Zwolle in de eerste wedstrijd van het seizoen, werd in de rust gewisseld en kwam sindsdien niet meer in actie. "Ik ben enorm teleurgesteld tot nu toe. Ik ben hierheen gekomen met het idee dat ik wekelijks zou spelen. Ik had er echt meer van verwacht. Natuurlijk moest ik me aanpassen. Mentaal is dit heel zwaar", vertelt Mauk in gesprek met Omroep Gelderland.

De Australiër werd als aanvallende middenvelder aangetrokken. "Maar dat is niet echt mijn positie. Ik ben meer een nummer acht. In Australië weten ze ook dat ik nu niet speel. Ze begrijpen wel dat ik hier moet wennen. Dat hebben meer Australische spelers in Europa, dat duurt soms maanden. Ik heb nu ook geen contact met de bondscoach, maar wel met mensen rond de nationale ploeg, zoals de fysiotherapeuten. Ze houden wel bij hoe het hier met mij gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner