12.11.2016 16:59

Van Amersfoort: "Was zo ziek en had veel pijn"

Pelle van Amersfoort maakt minuten in het shirt van sc Heerenveen. De middenvelder beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak. (23-10-2016)
Pelle van Amersfoort maakt minuten in het shirt van sc Heerenveen. De middenvelder beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak. (23-10-2016)

Pelle van Amersfoort is nog altijd herstellende van een blindedarmoperatie. De middenvelder van sc Heerenveen hoopt volgende week weer speelminuten te kunnen maken in de wedstrijd tegen Vitesse, maar betwijfelt of hij dan weer fit genoeg is.

Van Amersfoort beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij sc Heerenveen. De twintigjarige middenvelder was onder trainer Jurgen Streppel verzekerd van een basisplaats, maar voelde een paar weken geleden plotseling steken in zijn onderbuik. "Ik stond een minuutje op het trainingsveld en toen zag het er al slecht uit", vertelt Van Amersfoort in gesprek met het Friesch Dagblad. "Het bleek dat ik een ontstekingswaarde had van 135. Dat moet onder de vijf zitten, dus werd er besloten om meteen 's avonds al te opereren."

"Ik voelde met de volgende dag zo ziek en had zoveel pijn, tot huilens aan toe. Ik wist niet waar ik het zoeken moest." Tot overmaat van ramp liep Van Amersfoort na de operatie ook nog eens een bacteriële infectie op. Zijn verblijf in het ziekenhuis werd daarop verlengd en hij viel in totaal vijf kilo af. "Het is nu zaak om goed te eten en goed te rusten. En op krachten te komen. Toen ik in het begin moest lopen was ik meteen al moe, maar dat komt wel weer."

Op 19 november speelt Heerenveen, dat na twaalf speelronden op een uitstekende vierde plaats staat, een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Van Amersfoort hoopt dan weer minuten te kunnen maken. "En anders de week daarop maar tegen Ajax; dat is tenslotte ook een mooi affiche."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner