12.11.2016 22:22

Guardado bevestigt interesse Atlanta United

Een stevige schouderduw van Guardado brengt de Amerikaan Christian Pulisic aan het wankelen. (12-11-2016)
Een stevige schouderduw van Guardado brengt de Amerikaan Christian Pulisic aan het wankelen. (12-11-2016)

De kans dat Andrés Guardado deze winter PSV verlaat is aannemelijker geworden, nadat Atlanta United interesse heeft getoond in de Mexicaan. De Amerikaanse club uit de staat debuteert het aankomende seizoen in de MLS en zoekt daarom versterkingen.

Guardado laat op de officiële website van de MLS weten  dat Atlanta United bij PSV heeft geïnformeerd naar zijn komst. “Eerlijk gezegd hebben we nog geen enkele gesprekken gevoerd”, vertelt de Mexicaan na afloop van de 1-2 zege op de Verenigde Staten. “Maar het is geen publiek geheim dat Atlanta naar mij heeft geïnformeerd. Tot een formeel bod is het nog niet gekomen.”

Voor de Mexicaanse middenvelder van PSV ligt een driejarig contract klaar met een jaarsalaris van een slordige 2,8 miljoen euro per jaar. “Ik heb altijd al gezegd dat de MLS een opkomende competitie is. Ik sluit het aanbod daarom niet uit.”

De Mexicaan benadrukt eens te meer dat hij momenteel onder contract staat bij PSV. “PSV voelt als een tweede thuis voor mij”, vervolgt hij. “Ze behandelen me goed in Eindhoven. Ik heb geen enkele reden tot klagen. In het leven van een voetballer sluit je echter niks uit. Je weet nooit wat de toekomst voor mij brengt.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner