13.11.2016 14:30

Fraser heeft veel geleerd van tijd bij Feyenoord

Henk Fraser baalt zichtbaar van de 1-0 uitnederlaag van Vitesse tegen Ajax. (11-09-2016)
Henk Fraser baalt zichtbaar van de 1-0 uitnederlaag van Vitesse tegen Ajax. (11-09-2016)

Henk Fraser denkt dat hij als trainer is gevormd door zijn jaren bij Feyenoord. De huidige oefenmeester van Vitesse speelde negen jaar in het shirt van de Rotterdamse club en was bovendien acht jaar werkzaam in de jeugdopleiding.

"Ik kan mij goed voorstellen dat mensen mij zien als 'de trainer van ADO Den Haag'. Daar heb ik mijn debuut als hoofdtrainer in het betaalde voetbal", vertelt de vijftigjarige Fraser in gesprek met MijnVitesse. "Maar ik heb ook veel geleerd bij andere clubs waar ik heb gewerkt. Misschien ligt de basis van mij als trainer juist wel bij Feyenoord."

Volgens Fraser hebben zijn jaren in Rotterdam veel invloed gehad op de manier waarop hij naar voetbal kijkt. "De rode draad in Rotterdam ligt enerzijds op het voetballende aspect, maar een ander belangrijk onderdeel is de mentaliteit. De beleving, strijd en fitheid is een essentieel onderdeel van het voetbal dat bij Feyenoord wordt gespeeld", aldus de oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Roda JC.

Fraser was in het verleden ook werkzaam als jeugdtrainer bij PSV. Tussen 2009 en 2011 vervulde hij in Eindhoven de rol als coach van de A1. "Wat ik bij PSV fascinerend vond is dat daar het aspect vooral op het voetballend vermogen ligt. Bij PSV waren de individuele trainingen vooral geënt op het technische gedeelte. Feyenoord en PSV zijn ploegen die het meeste in balbezit zijn in wedstrijden", besluit Fraser.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner