13.11.2016 15:51

Scout lovend over talentvol 'goudvinkje' NEC

Ferdi Kadıoğlu krijgt de kans in het eerste elftal van NEC. De jonge middenvelder maakt veel indruk en scoort. (30-10-2016)
Ferdi Kadıoğlu krijgt de kans in het eerste elftal van NEC. De jonge middenvelder maakt veel indruk en scoort. (30-10-2016)

Ferdi Kadıoğlu speelde pas vijf wedstrijden in de hoofdmacht van NEC, maar maakte al grote indruk. De pas zeventienjarige middenvelder heeft grote indruk gemaakt op scout Henk Grim, die jarenlang actief was voor de club uit Nijmegen.

NEC-trainer Peter Hyballa liet Kadıoğlu tegen FC Utrecht (1-1) en FC Groningen (1-1) invallen en zag zijn vertrouwen in de kleine middenvelder beloond worden. De geboren Arnhemmer bezorgde zijn ploeg in beide duels een punt. "Ja, geweldig. NEC heeft een goudvinkje in huis. Dat is ook een compliment aan de jeugdopleiding. Je hebt soms maar vijf minuten nodig om te zien of iemand een talent is", vertelt Grim in gesprek met Omroep Gelderland. "En bij Ferdi zag je dat meteen bij zijn eerste balaanname, zijn overzicht en zijn inzicht."

Grim verzorgt regelmatig cursussen voetbalscouting. Onlangs werd een wedstrijd van de B1 van NEC geanalyseerd en de cursisten merkten toen al het talent van Kadıoğlu op. "Ze moesten bekijken wie ze qua potentie het grootste talent vonden. En daar kwam Kadıoğlu uit", zegt de scout. "Terwijl hij daar ook één van de jongsten was. Maar hoe jong je bent, dat maakt niet uit. Als je maar mee kunt op dit niveau. Maar straks komt er wel een andere druk op hem. En dan moet blijken of hij de top gaat halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner