14.11.2016 15:16

Komst San Román gaf Ebuehi extra motivatie

Tyronne Ebuehi (l.) probeert Funso Ojo (r.) kort af te dekken tijdens ADO Den Haag - Willem II. (05-11-2016)
Tyronne Ebuehi (l.) probeert Funso Ojo (r.) kort af te dekken tijdens ADO Den Haag - Willem II. (05-11-2016)

De komst van de Argentijn José San Román heeft een positieve invloed gehad op Tyronne Ebuehi. De twintigjarige rechtsback begon dit seizoen weliswaar op de bank, maar heeft inmiddels in de basis geknokt.

"De voorbereiding was een paar weken oud toen José San Roman uit Argentinië werd gehaald", aldus Ebuehi op de clubsite van de Hagenaars. "Je weet dat zo'n speler niet als bankspeler naar ADO Den Haag komt. Dan heb je er opeens een concurrent bij voor mijn favoriete rechtsbackpositie. Natuurlijk baal je daar even van, maar het gaf mij wel de motivatie om nog harder te werken om mijn plek terug te krijgen. En dat dat nu gelukt is, stemt mij tevreden, hoewel ik wel baalde dat we het als team minder deden."

In de mindere periodes heeft Ebuehi veel aan zijn Nigeriaanse vader. "Als het even niet gaat zoals ik wil, kan mijn vader me opbeuren. En dat lukt hem altijd. Maar hij is ook de eerste om kritiek te geven als ik iets niet goed doe. Hij ziet al mijn wedstrijden en weet na afloop precies te vertellen wat wel en niet goed ging. Hij sabelt me niet neer, maar geeft opbouwende kritiek waarmee ik weer verder kan. Je merkt dat hij het beste met me voor heeft. Ik durf wel te zeggen dat mijn vader de belangrijkste persoon in mijn leven is."

Vanwege zijn Nigeriaanse roots kreeg Ebuehi onlangs ook een uitnodiging van de Nigeriaanse bondscoach. "Hij wilde me selecteren voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Algerije. Ik zie het als een hele eer dat ik in Nigeria word opgemerkt. Maar op dit moment vergt ADO Den Haag mijn volledige aandacht. Zeker nu ik geregeld in de basis sta. Daarom leek het me niet het juiste moment lijkt om naar Nigeria af te reizen voor de wedstrijd. Ik wilde me helemaal op de club focussen. Ik sluit zeker niet uit dat ik op een eventuele volgende uitnodiging wel in ga."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner