16.11.2016 21:49

De Kruijff meteen in gesprek met NEC-trainer

NEC maakte woensdag bekend Edwin de Kruijff als nieuwe technisch manager te hebben aangetrokken. De oud-voetballer maakte op zijn officieuze eerste werkdag meteen kennis met trainer Peter Hyballa. De Kruijff heeft een heldere doelstelling voor dit seizoen.

"Een soort van kennismaking. We gaan er samen alles aan doen om deze club in de Eredivisie te houden. Daar heb ik alle vertrouwen in", vertelt De Kruijff in gesprek met De Gelderlander. Hij tekende woensdag een contract tot het einde van het lopende seizoen. De pas aangetrokken technisch manager heeft veel zin in zijn nieuwe baan in Nijmegen. "Het is een mooie club waar veel werk te doen is. Ik heb er zin in."

De Kruijff was in het verleden actief als profvoetballer bij onder andere FC Groningen en De Graafschap. Daarnaast speelde hij jarenlang bij FC Utrecht en was daar ook werkzaam als manager spelerszaken. In 2015 vertrok De Kruijff uit de Domstad, nadat Erik ten Hag werd aangesteld als nieuwe trainer. "Dat betekent niet dat ik heb stilgezeten dit jaar. Ik heb veel wedstrijden bekeken en ben het afgelopen jaar ook door een aantal clubs benaderd. Toen kwam NEC op mijn pad. Ik zie dit als een mooie uitdaging."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner