17.11.2016 16:09

Kwetsende spreekkoren leveren PSV boete op

De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV een boete van 7.500 euro opgelegd naar aanleiding van het gedrag van Eindhovense fans tijdens de wedstrijd Excelsior - PSV. Op Woudestein klonken kwetsende spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie.

PSV heeft naast de geldboete ook een voorwaardelijke straf gekregen. Gebeurt er in de komende twee jaar iets soortgelijks, dan moeten de Eindhovenaren een wedstrijd zonder publiek spelen. PSV heeft deze zware straf gekregen omdat de club in de ogen van de KNVB te weinig heeft gedaan om de aanstichters van de spreekkoren te identificeren.

"Er werd door een heel veel mensen in dat vak gezongen, helaas. Iedereen op heterdaad betrappen en identificeren is ondoenlijk", vertelt Toon Gerbrands op de clubwebsite van PSV. "Wij hebben daarom hen allemaal laten weten dat we dit niet nogmaals tolereren, dat het niet past binnen de kernwaarden van PSV. We accepteren de sanctie van de KNVB. Naast het normen en waarden verhaal kost het nu ook nog geld. Ik reken erop dat onze fans, die doorgaans voor een geweldige steun zorgen, beseffen dat dit niet de bedoeling kan zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner