17.11.2016 16:39

Excelsior hoopt snel uit diep dal te klimmen

Excelsior kwam dit seizoen uitstekend uit de startblokken en veroverde in de eerste zes wedstrijden van het seizoen tien punten. Daarna kwam de klad erin. De Rotterdammers pakten in de zes daaropvolgende wedstrijden geen enkel punt meer en zijn afgezakt naar de zestiende plaats in de Eredivisie.

Mitchell van der Gaag beseft dat zijn ploeg in een neerwaartse spiraal zit. "Dat komt toch weer onverwacht, zeker nadat je een goede start hebt gehad. Dat we dan kritische vragen krijgen, is logisch. Dat hoort erbij", laat de trainer van de Rotterdammers weten in gesprek met RTV Rijnmond.

Zaterdagavond speelt Excelsior voor eigen publiek het duel met concurrent en stadgenoot Sparta Rotterdam. Van der Gaag houdt ook in dat duel vast aan zijn visie. "We hebben met deze opzet aan het begin van het seizoen succes gehad. Daar moet je weer naartoe. Dat kan door te kijken wat we toen hebben goed gedaan, als ploeg, als technische staf en als geheel. Daar zijn duidelijke antwoorden uitgekomen, daar kunnen we mee vooruit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner